Великденски курабийки без яйца

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор39013121
07/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни и много сполучливи лесни курабийки се приготвят по-следния начин:

Сипваме хлебната сода в киселото мляко и разбъркваме, за да шупне. Щом това стане, добавяме към тях и останалите продукти в следната последователност: първо кристалната кафява захар, после цитрусовия сок, ванилията, шарлана и канелата (по желание) и накрая малко по малко брашното. Замесваме пухкаво тесто.

Разпределяме го на малки парченца, които оформяме на топченца, вдлъбваме леко дупчица, в която поставяме няколко парченца сушени боровинки, слепваме крайчетата на тестото, така че да се затвори, и отново ги овалваме на топче, за да се закръглят.

Намазваме тава с малко шарлан и подреждаме пълнените сладки леко отдалечени една от друга. Слагаме ги във фурната и за около 15 минутки на 180 градуса са готови!

Ароматни цитрусови сладки курабийки без яйца с пълнеж от червени боровинки! Лесни и чудесни за Великден!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар