Начин на приготвяне
Тези вкусни и много сполучливи лесни курабийки се приготвят по-следния начин:
Сипваме хлебната сода в киселото мляко и разбъркваме, за да шупне. Щом това стане, добавяме към тях и останалите продукти в следната последователност: първо кристалната кафява захар, после цитрусовия сок, ванилията, шарлана и канелата (по желание) и накрая малко по малко брашното. Замесваме пухкаво тесто.
Разпределяме го на малки парченца, които оформяме на топченца, вдлъбваме леко дупчица, в която поставяме няколко парченца сушени боровинки, слепваме крайчетата на тестото, така че да се затвори, и отново ги овалваме на топче, за да се закръглят.
Намазваме тава с малко шарлан и подреждаме пълнените сладки леко отдалечени една от друга. Слагаме ги във фурната и за около 15 минутки на 180 градуса са готови!
Ароматни цитрусови сладки курабийки без яйца с пълнеж от червени боровинки! Лесни и чудесни за Великден!
Опитай и нашите войнишки курабийки, тези курабии с мас или бабините захаринки.