Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски курабийки без яйца

Великденски курабийки без яйца

Великденски курабийки без яйца
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"Не е нужно да използвате яйца, за да получите страхотни курабийки"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - ½ кофичка от 2 %
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • цитрусов сок - 5 ч.л. (от лимон или портокал)
  • захар - 2/3 ч.ч. кафява кристална
  • ванилия - 1 пакетче за аромат
  • шарлан - 3 с.л.
  • канела - по желание
  • брашно - около 2 и ½ ч.ч.
  • червени боровинки - 1 - 2 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни и много сполучливи лесни курабийки се приготвят по-следния начин:

Сипваме хлебната сода в киселото мляко и разбъркваме, за да шупне. Щом това стане, добавяме към тях и останалите продукти в следната последователност: първо кристалната кафява захар, после цитрусовия сок, ванилията, шарлана и канелата (по желание) и накрая малко по малко брашното. Замесваме пухкаво тесто.

Разпределяме го на малки парченца, които оформяме на топченца, вдлъбваме леко дупчица, в която поставяме няколко парченца сушени боровинки, слепваме крайчетата на тестото, така че да се затвори, и отново ги овалваме на топче, за да се закръглят.

Намазваме тава с малко шарлан и подреждаме пълнените сладки леко отдалечени една от друга. Слагаме ги във фурната и за около 15 минутки на 180 градуса са готови!

Ароматни цитрусови сладки курабийки без яйца с пълнеж от червени боровинки! Лесни и чудесни за Великден!

Опитай и нашите войнишки курабийки, тези курабии с мас или бабините захаринки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: