Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко с пармезанови тиквички и бейби картофки

Агнешко с пармезанови тиквички и бейби картофки

SuperAlexSuperAlex
Помощник Готвач
269132
Агнешко с пармезанови тиквички и бейби картофки
Снимка: SuperAlex
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Има много начини за приготвяне на агнешко, но по тази рецепта става фантастично"

Необходими Продукти

  • агнешко - 2 кг (плешка, ребърца...)
  • тиквички - 2 кг
  • бейби картофи - 1 кг
  • зехтин
  • сол
  • пармезан - 200г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • пресен лук - 1 връзка
  • риган
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото сварих предварително в херметическа тенджера. Вода налейте до нивото на месото и варете на слаб огън.

Тиквичките, нарязани на тънко, се посоляват и оставят да се отцеди част от сока, който пущат.

Картофите се измиват добре и нарязват на половинки или шайби.

Отъркайте зеленчуците хубаво с подправки. Поръсете с нарязан пресен чесън и лук. Залейте със зехтин. Тавата покрийте с фолио и печете, докато картофките омекнат.

Извадете тавата. Махнете фолиото. Поръсете с настърган пармезан.

Подредете агнешкото най-отгоре и върнете във фурната, да се запече до хрупкава коричка.

Ако рецептатата ти харесва, опитай и другите ни предложения за агнешко с картофи, агнешка яхния или нашата агнешка дроб-сарма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: