Начин на приготвяне
Месото сварих предварително в херметическа тенджера. Вода налейте до нивото на месото и варете на слаб огън.
Тиквичките, нарязани на тънко, се посоляват и оставят да се отцеди част от сока, който пущат.
Картофите се измиват добре и нарязват на половинки или шайби.
Отъркайте зеленчуците хубаво с подправки. Поръсете с нарязан пресен чесън и лук. Залейте със зехтин. Тавата покрийте с фолио и печете, докато картофките омекнат.
Извадете тавата. Махнете фолиото. Поръсете с настърган пармезан.
Подредете агнешкото най-отгоре и върнете във фурната, да се запече до хрупкава коричка.
Ако рецептатата ти харесва, опитай и другите ни предложения за агнешко с картофи, агнешка яхния или нашата агнешка дроб-сарма.