Боб с наденица и ориз на фурна по селски

08/05/2019
"Ако и вие сте заклети почитатели на селската кухня, тази гозба със сигурност ще ви допадне "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 932
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се бобът, като най-хубаво се получава с едър боб. Задължително се изхвърлят първите две води при завиране.

Свареният боб се прецежда и се прехвърля в тава.

В тиган с олио се задушават нарязани на ситно 2 скилидки чесън, 1 морков и една глава лук.

В купа се слага предварително почистеният ориз, измива се и се прибавя към зеленчуците.

Запържват се за около 5 минути, след което се сваля от котлона и се изсипва при боба. Долива се вода според препоръчаните пропорции върху пакета на ориза.

Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и джоджен и се полива леко с олио. Разбърка се добре и се реди нарязаната наденицата.

Слага си в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност за около 35 - 40 минути.

Източник: Марина Мицева‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар