Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Боб с наденица и ориз на фурна по селски

Боб с наденица и ориз на фурна по селски

Боб с наденица и ориз на фурна по селски2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако и вие сте заклети почитатели на селската кухня, тази гозба със сигурност ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г едър
  • олио - 2 - 3 к.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ориз - 150 - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио
  • наденица - 3 - 4 парчета по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се бобът, като най-хубаво се получава с едър боб. Задължително се изхвърлят първите две води при завиране.

Свареният боб се прецежда и се прехвърля в тава.

В тиган с олио се задушават нарязани на ситно 2 скилидки чесън, 1 морков и една глава лук.

В купа се слага предварително почистеният ориз, измива се и се прибавя към зеленчуците.

Запържват се за около 5 минути, след което се сваля от котлона и се изсипва при боба. Долива се вода според препоръчаните пропорции върху пакета на ориза.

Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и джоджен и се полива леко с олио. Разбърка се добре и се реди нарязаната наденицата.

Слага си в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност за около 35 - 40 минути.

Страхотна класическа рецепта за боб с наденица, с която са израснали поколения!

Източник: Марина Мицева‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: