Сардини на тиган

Сардини на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
469
3k
1k
1000
3
13/05/2019
"Докато направите сардините, ние ще изтичаме за бира, а после заедно ще хапнем"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 399
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сардини - 400 г
  • риган - щипка
  • лимони - 1/4 резен
  • сол - 1/2 ч. л
  • брашно - колкото да се напудрят рибките
  • мазнина - за пържене
  • соев сос - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сардините се изчистват от вътрешности. Не отстранявайте главите на рибите. Измийте и отцедете от водата. Нека да са леко подсушени.

Посолете със сол, добавете щипка риган и изцедете четвъртинката лимон. Оставете рибата да се отлежи поне 30 минути.

Напудрете сардините с брашно и изпържете в загрято добре олио от двете страни. Чувала съм, че сардината е вкусна изпържена в мас, но не съм опитвала в този вариант.

Извадете ги върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Доовкусете сардините с няколко капки соев сос и сервирайте с чаша любимо бяло вино или бира.

Гарнирайте с резен лимон.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар