Пилешки гърди Пицайола

15/05/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055591
"Погледнете ги само - дори и името им е едно такова - като на произведение на изкуството "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца305
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се подсушават с домакинска хартия. Поставят се на голяма дъска и се посоляват от двете страни със сол и черен пипер.

Загрява се зехтинът и маслото в тиган на умерена температура. Поставят се пилешките гърди, да се запечатат и от двете страни, за около 4 минути на страна. Пилешкото месо не трябва да е сготвено, защото го очаква още подготовка. След като е добило приятен загар и от двете страни, се изважда в чиния. Оставя се настрана.

В същия тиган се прибавя чесън, който е пресован на дъска със сол, или по точно - чесънът се нарязва много ситно със сол и с широката част на ножа се размазва върху дъската. Прибавя се в тигана, разбърква се и се налива виното, за да деглазира, след около 1 мин се прибавя бульонът, доматеният сок и настърган пармезан, подправя се с малко сол, ако е необходимо, и около 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер.

Разбърква се, докато се разтопи сиренето. Накъсват се листата босилек и се прибавят заедно с ригана.

Връщат се пилешките гърди, поливат се няколко пъти със сос и отгоре се поставят по 2 резена моцарела, да покрие месото, добавят се и маслините.

Тиганът се поставя в нагорещена фурна на 200 градуса за около 20 мин да хване хубава коричка.

Изваждат се, пилешкото е готово за сервиране.

Сервира се по 1 бр. пилешко месо и към тях се добавят приготвени талиатели, като се сваряват във вряща подсолена вода според указанието на производител. Отцеждат се и се заливат със струйка зехтин, разбъркват се.

Пилето Пицайола (Pizzaiola) се посипва по избор с малко настърган пармезан.

Източник: Recipe 30

Добавяйте вино такова, каквото бихте ползвали за гости, т.е. хубаво бяло сухо ароматно вино. Ползвала съм такова Пино Гриджо /Pinot Grigio/ - прекрасно бяло вино, което придава прекрасен аромат.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар