Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалки с парено тесто

Кашкавалки с парено тесто

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кашкавалки с парено тесто4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Трябват ви само има-няма 40 минути, за да приготвите перфектните кашкавалки с парено тесто"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете водата и олиото, поставете я на котлона да заврат.

Отделно пресейте брашното и добавете солта.

След като водата заври, премахнете тенджерата от котлона и наведнъж изсипете брашното във врящата вода. Бъркайте енергично до гладка смес.

Прибавете яйцата едно по едно към сместа, като след всяко добавено яйце бъркате до еднородна смес. Накрая прибавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте.

Постилате тава с хартия за печене, с помощта на лъжица за сладолед загребвате от тестото и редите върху хартията.

Преди всяко загребване потопете лъжицата в студена вода, за да става по-лесно отделянето на кашкавалената топка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кашкавалките до златист цвят.

Кашкавалките с парено тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: