Гювечета от зеленчуци с яйце и доматен сос

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
21/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • доматен концентрат - 1. 5 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • риган
  • сол
  • олио
  • черен чипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с картофите - хубаво ги измиваме и режем на колеми кубчета, разпределяме в четири гювечета картофите, после повтаряме това с морковите, лука и чесъна.

След като сме разпределили зеленчуците, минаваме на другия етап - доматения сос, който аз правя по следния начин:

Сипвам доматен концентрат в една купа, слагам една чаша вода, олио, сол и риган, всичко това разбърквам хубаво до получаване на сос, който с помощта на една лъжица разпределям по гювечетата. Поставям капаците им и ги слагам във фурната.

Пека на 200 градуса за един час. След като мине един час отваряме капачетата на гювечетата и счукваме по едно яйце на всяко едно и пак слагаме на фурната за 10 минути. Практично за вечеря или бърза рецепта за неканени гости. Вкусно и харесвано от всички.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар