Пълнозърнести затворени пици с айвар

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
17/05/2019
"Запомнящо се вкусни затворени пици с изненадващ пълнеж "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запомнящо се вкусни затворени пици с  изненадващ пълнеж!

Първо смесваме всички сухи съставки за тестото - пълнозърнестото брашно, лимецовите трици, хималайската фина сол, кимиона, чубрицата, босилека, содата, активирана с ябълковия оцет, и накрая зехтина. Разбъркваме ги, за да се овкуси сместа равномерно.

Постепенно наливаме водичката (около 2/3 ч.ч.) и омесваме еластично тесто. Разделяме го на три равни части. Взимаме първата и с помощта на малка точилчица разточваме кръг (с диаметър около 20 см и дебелина малко повече от половин сантиметър).

Намазваме половината с айвар, а другата половина с майонеза (салатна), като оставяме сухи краищата, за да не излиза пълнежът при затварянето.

Поръсваме с нарязаните маслини, слънчогледовите семки, чубрицата, сушения босилек. Сипваме отгоре едно сурово яйце, прегъваме на две тестото и притискаме с пръсти крайчетата, за да се прилепят двете страни и пицата да се затвори плътно.

С върха на пръстите правим един пръстен полумесец отгоре, като леко натискаме, за да сме сигурни, че при печенето няма да се отварят. Повтаряме същото и с останалите две топки тесто.

Вече готови, ги подреждаме в голяма тава, намазнена с зехтин, и тях също ги намазваме отгоре. Печем на 180 градуса за 25 минути и по желание може само отдолу още 5 минути. Поднасяме ги топли с чаша освежаващ айрян.

Пухкави пълнозърнести затворени пици с пълнеж изненада!

Чудесна съвкупност от разнообразни наситени вкусове и аромати! Вкусни и засищащи!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар