Класически кекс с какаова ивица

ВероникаВероникаНовак417
17/05/2019
"Ако и вие с умиление си спомняте за ОНЗИ кекс от едно време, тази рецепта е специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 313
  • Преглеждания за месеца659
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното и бакпулверът се пресяват два пъти и се заделят в купа.

В друга купа към белтъците добавяме захарта и с миксер на висока степен много бавно се разбиват до пухкав сняг, така че сместа да не се излива, ако купата се обърне наобратно.

Жълтъците се разбиват отделно с вилица и към тях се добавят 2 с.л. пудра захар.

Бавно, с непрекъснато бъркане, се добавят жълтъците към белтъците, олиото на много тънка струя и накрая брашното с бакпулвера.

Така получената смес трябва да бъде гъста, но течна. В зависимост от големината на яйцата, може да остане малко от брашното.

В отделна купичка изливаме 1/2 ч.ч. от сместа и добавяме какаото и още 2 с.л. пудра захар.

В намазнена малка формичка за кекс изливаме първо какаовата смес и после останалата част.

Слагаме да се пече в незагрята фурна без вентилатор на 180 градуса за около час. Без да се отваря фурната, трябва да се наглежда до получаване на бледокафяв оттенък отгоре, когато вече може да се тества с клечка. В зависимост от фурната, времето може да варира.

За украса на кекса добавяме пресята пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар