Запеканка с пресни картофи с бяло вино

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
11
49
14
63
19/05/2019
"За всеки случай се запасете с повече вино - и за картофките може да потрябва, и за онези, които ги опитват "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 227
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г пресни
  • гъби - 4 бр. едри
  • Подправки
  • босилек - 2 щипки
  • розмарин - 2 щипки
  • шарен пипер - млян
  • подправки - риган, мащерка, майорана, чубрица, сминдух + червен пипер млян
  • уни сос
  • масло
  • бяло вино - 3 с.л.
  • За заливката
  • майонеза - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остъргвам картофите и ги нарязвам по дължина на 4, овкусявам с подправките. Нарязвам на плоски резени гъбите.

Съда, в който ще се пече запеканката, го намазвам с масло.

Обърквам всичко и изсипвам в тавичката. Пека под фолио, за да се задуши около 45-50 мин на 180 градуса.

Изваждам от фурната и заливам със соса, като го разнасям леко по повърхноста на ястието.

Запичам до готовност и като извадя ястието поръсвам с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар