Мини пици Калцоне

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91171056291
20/05/2019
"Любимото калцоне, но във вариант, готов да бъде излапан на една-две хапки - разбира се, че искате да го опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене;

Може и да се изпържат мини пиците в по-голямо количество мазнина, около 1 л.

В купа се изсипва сметаната, добавя се солта и по-малко от брашното. Измесва се меко, нелепнещо тесто. Завива се във фолио и се оставя за 1 мин. Благодарение на високото съдържание на мазнини в сметаната не е необходимо да се добавя мазнина, не е и необходимо да се замесва тесто с мая.

След това с помощта на точилка се разточва тесто около 2-3 мм. С помощта на метален ринг с диаметър около 10 см се изрязват кръгове.

Във всеки кръг се поставят малко кубчета моцарела и нарязани на четвъртини чери домати, щипка риган и щипка сол. Страните се намазват с прясно мляко и се затваря кръгчето. Запечатва се с вилица. Отгоре се поръсва с едра сол.

Ако се предпочита да са печени във фурна се подреждат в тава с хартия. Поръсват се с едра сол.

Пече се на 180 градуса за 25-30 мин.

Може и да се изпържат в гореща мазнина, около 1 л олио. Изваждат се върху домакинска хартия за да попие излишната мазнина.

В зависимост от предпочитанията към моцарелата и доматите може да се добави парче шунка.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Това е една бърза и лесна рецепта, независимо дали ще бъдат приготвени на фурна или ще бъдат изпържени. Поднасят се както топли така и студени.

Тестото може да се замразява във фризер, има дълъг срок на годност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар