Запеканка с пилешко филе, зеленчуци, гъби, топено сирене и сметана

20/05/2019
"Диетата винаги може да ви почака, но тази богата запеканка е най-вкусна топла, само казваме "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 958
  • Преглеждания за месеца9095
  • Преглеждания за седмицата4796
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на шайби. Може леко да се бланшират, като кипнете вода и ги пуснете за около 3-4 минути във врялата вода, след което ги поставяте във студено вода със лед /за да се спре готвенето им/ за същото време /3-4 мин./ и ги махате във гевгир да съхнат върху хавлия. Поставят се във обла тавичка, която сте намазнили дъното.

Пилешкото филе нарежете на кубчета или жулиени, овкусявате леко със сол и черен пипер. В тиган за 3-4 минутки го задушаваме с масло.

Моркова и тиквичките нарязваме също на шайби, не много дебели, и ги нареждаме върху картофите. Овкусяваме на вкус.

След което слагаме пилешкото в тавата и овкусените със сол и черен пипер гъбки, които са нарязани също напречно, идеята е да наредим слоеве. Слагаме и разпределяме топеното сирене, да има навсякъде и доматът на резени най-отгоре.

Двата вида сметана се разбъркват в купа с миксер и бялото вино с тях. Заливаме запеканката с еднородната смес и мятаме на загрята предварително фурна на 180 градуса за около 40-45мин. Поръсете със зелените подправки / по избор/.

Преди да извадим, поръсваме ястието с настъргания кашкавал и печем още няколко минутки до златист цвят. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
20.05.2019 12:17
Много апетитно изглежда.
1
0
Потребител#232421
Да, беше много вкусна :)))
1
0