Питка-пухкавелка с мак

21/05/2019
"Топла-топла от фурната, ухаеща на масло и мека като памук - така трябва да изглежда перфектната питка Пухкавелка "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто от изброените продукти и се оставя да се удвои.

Разделяме на две части. Всяка част се разделя на 4. По същия начин и другата част или общо на 8 броя.

Всяка част разстилам на правоъгълник намазвам с меко масло обилно. Завивам на руло и режа на триъгълници.

Така по същият начин оформяте и другата част.

Нареждат се във тавата. Поръсват се с маково семе по желание. Пухкавелката се пече на 170 градуса за 40-45 мин.

Да ви е сладко!

Източник: Валя Ангелова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар