Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки гулаш по италиански

Телешки гулаш по италиански

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119140
Телешки гулаш по италиански2 / 2
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
29 мин.
Порции
4
"Много, ама много ще сбъркате, ако не опитате този Телешки гулаш още днес"

Необходими Продукти

  • месо - 800 г телешко (говеждо)
  • краве масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на върха на нож
  • домати - 4 - 5 бр. или 400 г
  • мащерка - 2 стръка
  • магданоз
  • подправки - 1 - 2 ч.л.
  • вино - 100 мл бяло или (сухо)
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото или говеждото месо се измива, подсушава се и се нарязва на хапки.

Маслото се нарязва на парченца, слага се в стъклена тенджера и без да се похлупва, се държи 1 мин при 600 Вт. Месото се поръсва с индийското орехче и се слага в тенджерата. Държи се похлупено 4 мин при 600 Вт.

Доматите се измиват, подсушават се и се нарязват на четири, като се отстраняват семките. Прибавят се към месото заедно със зелените подправки и виното.

Похлупва се отново и се държи още 4 мин при 600 Вт, като през това време няколко пъти се разбърква.

Една минута преди края се прибавя добре пасираната вътрешност на доматите, която е предварително прецедена. Ястието се оставя да престои 5 мин.

Преди сервирането гулашът се поръсва със сол и черен пипер и се напръсква с лимонов сок.

Сервира се с франзели, ориз или спагети.

Забележка: Гулашът по италиански може да се приготви и с дребно нарязани картофи.

Картофите се прибавят накрая, разбъркват се добре с телешкия гулаш и се държат похлупени 2 мин при 600 Вт.

Ястието се изважда от микровълновата печка, престоява 2 мин, разбърква се и се сервира.

Време: 9 мин, 5 мин престой

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: