Скумрия в плик без миризма

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач13162313
29/05/2019
"За всички онези от вас, които обичат печена скумрия, но не и миризмата ѝ, лесна и изпитана рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 768
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр. големи
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • плик за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме хубаво рибата, после нарязваме на четири парчета, първо по средата и после на две, после пак ги измиваме и ги слагаме в една купа.

Вътре прибавяме сол, черен пипер и олио и хубаво разбъркваме, след което пускаме фурната на 200 градуса и взимаме едно пликче за печене и слагаме овкусената риба вътре.

Хубаво завързваме устата на плика и поставяме в една тава за печене и слагаме във фурната - за около половин час печената скумрия става готова.

След като ги извадите, нарежете с ножица плика отгоре и нареждайте рибата в плато за сервиране със зеленина и лимон и сервирайте топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар