Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия в плик без миризма

Скумрия в плик без миризма

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Скумрия в плик без миризма
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За всички онези от вас, които обичат печена скумрия, но не и миризмата ѝ, лесна и изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. големи
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • плик за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме хубаво рибата, после нарязваме на четири парчета, първо по средата и после на две, после пак ги измиваме и ги слагаме в една купа.

Вътре прибавяме сол, черен пипер и олио и хубаво разбъркваме, след което пускаме фурната на 200 градуса и взимаме едно пликче за печене и слагаме овкусената риба вътре.

Хубаво завързваме устата на плика и поставяме в една тава за печене и слагаме във фурната - за около половин час печената скумрия става готова.

След като ги извадите, нарежете с ножица плика отгоре и нареждайте рибата в плато за сервиране със зеленина и лимон и сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: