Домашни целувки

анонименанонименНовак
10/08/2017
"Кулинарките обещават да дадат по една целувка за всеки лайк на рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 241
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Дълбок емайлиран съд се измива много добре и се подсушава отлично. Много е важно съдът да е абсолютно сух. Внимателно един по един белтъците (5 бр.) се отделят от жълтъците и се изсипват в съда.

Важно е яйцата да бъдат извадени директно от хладилник, за да може белтъците да са добре охладени. Добавят се пудрата захар (312 г е точното количество) и ванилията (2/3 ч.л.).

Веднага започва разбиването, като първоначално миксерът е на по-ниска степен, докато се размесят белтъците и захарта, след това се увеличава до възможно най-високата степен.

Разбиването продължава, докато белтъците и захарта се превърнат в много гъста пяна. Важно е при обръщане на съда, сместа да остава в него, без да се излива.

Тавата се застила с хартия за печене и върху нея се шприцоват целувките, като между тях трябва да има 1-2 сантиметра разстояние. Поставят се в слабо загрята фурна и се пекат, докато бухнат и съвсем леко порозовеят.

След това фурната се намалява още и целувките се оставят да се сушат в нея за около час. Проверява се внимателно кога целувките вече могат да се отлепят от хартията и тогава тавата се изважда от фурната. Целувките се сервират охладени.

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Ако не се сгъстява при непрекъснато и продължително бъркане - поставете купата със сместа върхудруг съд с гореща вода (водна баня) и ще се получи. Много пъти съм правила така и става бързо.
0
0
Йорданка Тасева
някой знае ли колко време се бърка с миксера, вече бъркам от 10 мин но чак такава гъста пяна не се получава
0
2
Musa ahmed
Musa ahmed
08.02.2015 12:22
Ako slojite i malko stepshe ot gore stavat prelrstni
0
1