Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Сипва се в тава и се прави кладенче. Маслото се разтопява. Прибавя се към брашното. Добавят се двете яйца и щипка сол. Добавя се водата и се замесва маслено тесто.
Когато тестото е готово се слага в хладилника. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Спанакът се измива и нарязва на едро или накъсва. Заешкото се обезкостява и накъсва на мръвчици. В тиган се слага малко олио и се загрява.
Лукът се запържва със щипка захар. Добавя се спанакът да се задуши. Добавя и заешкото. Оставя се да покъкри, за да се изпари течността. Добавя се сметаната и се готви за кратко. Овкусява се със сол и черен пипер. Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади.
Фурната се пуска на 190 градуса да загрее. Тестото се разточва във формата на съда, който ще се използва за киша, която се подмазва леко с олио.
Тестото се слага във формата, като трябва да има и малко по стените като бордюрче. Надупчва се с вилица, за да не се надува.
В дълбока купа се разбиват останалите яйца. Към тях се прибавя и топлата плънка. Разбърква се. Изсипва се върху блата и се разнася равномерно. Пече се около 40 минути.