Пълнено агнешко бутче с пикантна глазура

07/06/2019
"Само за майстори - хем пълнено, хем с разкошна пикантна глазура, заради която не можем да спрем да се облизваме "
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете агнешкото бутче, начукайте го до дебелина 1.5 – 2 см, натрийте го със солта, черния пипер и джоджена.

Запържете леко в олиото ситно нарязаните моркови, целина, праз и гъби, добавете ½ ч.ч. вино и задушавайте 5 мин, след което нанесете получената плънка върху едната половина от агнешкото бутче.

Завийте с другата и зашийте внимателно, покрийте с фолио и печете в умерено гореща фурна.

След като бутчето се опече, полейте го обилно с кетчупа, прибавете останалото вино и го върнете във фурната за 5 мин.

Поднесете порциите с агнешко печено с пържени картофи, обилно полети със соса от печенето, в който сте прибавили малко сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар