Начин на приготвяне
Разтопете и карамелизирайте захарта на дъното на форма за кекс. Оставете карамела да се охлади, като въртите формата, за да обхване дъното добре.
В купа разбийте яйцата и прибавете захарта и ваниловата захар, бъркайте, докато се разтвори до еднородна смес. Налейте млякото на струя към тях при непрекъснато бъркане.
Нарежете сухия кекс на тънки парчета и ги разпределете върху охладения вече карамел, като ги застъпвате. Върху тях налейте част от сместа и с лъжица леко притискайте за да се напоят парчетата.
След като се напоят, налейте и останалата смес.
Поставете формата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете за около 20 минути.
Извадете кекса с крем карамел и оставете да се охлади напълно, поставете в хладилник за една нощ.
На следващия ден внимателно отделете сладкиша от формата и го обърнете върху подходяща чиния.
Сервирайте крем карамел сладкиша със сух кекс студен!