Патладжани с нахут и магданоз

Патладжани с нахут и магданоз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
340
2k
664
539
1
Патладжани с нахут и магданоз
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
06/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Патладжани и нахут - убийствено вкусна комбинация"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете патладжаните на малки кубченца. Овкусете ги със сол и ги оставете за 15-20 мин в гевгир (поставен в купа).

Изплакнете ги.

Разтопете маслото в дълбок тиган и прехвърлете патладжаните при него. Разбъркайте и оставете да се задушат на среден огън за 8-10 мин.

Добавете нахута, разбъркайте и оставете за още 3-4 мин.

Рендосайте доматите и ги изсипете в тигана. Разбъркайте и оставете да покъкри, докато ястието се сгъсти.

Накрая добавете щипка сол и предварително наситнения магданоз.

Разбъркайте, снемете от огъня и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: