Патладжани с нахут и магданоз

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20221450
06/06/2019
"Патладжани и нахут - убийствено вкусна комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 153
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете патладжаните на малки кубченца. Овкусете ги със сол и ги оставете за 15-20 мин в гевгир (поставен в купа).

Изплакнете ги.

Разтопете маслото в дълбок тиган и прехвърлете патладжаните при него. Разбъркайте и оставете да се задушат на среден огън за 8-10 мин.

Добавете нахута, разбъркайте и оставете за още 3-4 мин.

Рендосайте доматите и ги изсипете в тигана. Разбъркайте и оставете да покъкри, докато ястието се сгъсти.

Накрая добавете щипка сол и предварително наситнения магданоз.

Разбъркайте, снемете от огъня и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар