Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на Фурна»Здравословни тиквички на фурна с пармезанова коричка

Здравословни тиквички на фурна с пармезанова коричка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Здравословни тиквички на фурна с пармезанова коричка
Снимка: Desislava Vasileva
4 / 5
07/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Хрупкави тиквички на фурна с пармезанова коричка - ястие, което искате да опитате възможно най-скоро"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 - 5 бр., зависи от големината им
  • царевично брашно - 6 с.л., с връх
  • галета - 3 с.л., с връх
  • сол - 1 с.л., равна
  • черен пипер - по желание
  • провансалски подправки - по желание
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на колелца или ивици (тънки около 1 см).

Не ги осолявам предварително, защото солта ще изтегли водата и ще ги дехидратира.

При термичната им обработка във фурната те ще останат сухи и жилави.

Сухите съставки смесваме в широк съд - брашно, галета и сол смесваме в широк съд.

По желание обогатяваме галетата с подправки – черен пипер, билки и аромати по вкуса ни.

В тавичка, постлана с хартия за печене, поръсваме няколко капки зехтин.

Всяко зеленчуково колелце овалваме в галетата. Поръсваме ги с пармезан. Подреждаме ги стъпаловидно в съда за печене и капваме върху тях още малко от растителната мазнина.

Фурната е предварително загрята на 180 градуса.

Печем тиквичките до зачервяване.

Поднасяме ги както топли, така и като студено предястие.

Задължително ги гарнираме с млечно чеснов сос, поръсен обилно с пресен копър.

По този начин ще се насладим на техния вкус и полезни им елементи, като в същото време се предпазим от стомашни киселини и проблеми с жлъчката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: