Начин на приготвяне
Нарежете почистените лук, морков и картофи на кубчета.
В тенджера налейте малко и олиото и запържете първо лука до прозрачен и добавете морковите и запържете за 1-2 минути, добавете картофите и запържвате още 2 минути.
Налейте топлата вода и прибавете дафиновия лист, варите до пълно омекване на зеленчука. Премахнете дафиновият лист от зеленчуковата супа и пасирайте на пюре.
Докато зеленчукът се вари, измийте гъбите много добре, нарежете ги на много малки кубчета.
В тиган налейте останалото олио, добавете гъбите и запържете за 7-8 минути, но да не прегорят.
Посолете и поръсете черен пипер и разбъркайте, сипете гъбите при пюрето, добавете и разбитата сметана, поставете тенджерата на котлона и оставете да заври.
След като заври, премахнете от котлона гъбената кремсупа, сервирайте гореща гарнирана с крутони.
Вкусна и ароматна кремсупа с гъби!