Начин на приготвяне
Разбъркваме маята в купа с меда с хладката вода и с една шепа от брашното.
Оставяме настрани да се активира маята за около 15 минути.
След това в голяма купа пресяваме брашното и правим кладенче по средата.
В кладенчето изсипваме хладкото мляко, олиото, яйцата - разбити, и най-накрая е сместа от маята.
Месим меко тесто и оставяме настрани за един час покрито с памучна кърпа.
След като е готово - поставяме хартия за печене във форма за кекс. След като приготвим формата на питката /стъпките са показани на снимките/, оставяме за половин час да почине.
Преди да изпечем питката, мажем с жълтъка и поръсваме със семките.
Печем питката на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути /горе-долу зависи от фурната/.
Коментари