Пълнени агнешки гърди

Марта ВереМарта ВереНовак
15/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 719
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 голямо парче обезкостени агнешки гърди
  • галета - 50 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр
  • лимони - кората от 1/2 лимон
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. пресен джоджен
  • магданоз - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете агнешкото месо като правоъгълник и леко го посолете.

Зелените подправки са нарязват на ситно, лукът също. В подходящ съд се смесват зелените подправки, лукът, галетата и лимоновата кора. Обърква се добре, за да се получи хомогенна смес.

Сместа се разстила върху агнешките гърди, те се навиват на руло и се завързват с канап на две-три места.

Завийте рулото с фолио за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 1/2 часа.

Извадете агнешкото, махнете фолиото и върнете обратно във фурната за още половин час, като от време на време поливайте със соса от печеното.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар