Вегетариански пълнени домати

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
15/05/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 506
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 500 г
  • хляб - 100 г трохи от черен хляб
  • лук - 1 главичка
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • олио - 2 с.л. или зехтин
  • черен пипер
  • яйца - 1 по желание
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте почистените домати. Вътрешността им сварете и я претрийте през сито.

Настържете хляба на ренде и получените трохи изпържете в сгорещената мазнина с лука и магданоза - ситно накълцани.

Овкусете със сол и пипер и добавете сварената вътрешност на доматите. Объркайте добре и напълнете издълбаните домати. ПОо желание добавете в плънката 1 леко разбито яйце.

Подредете ги в тавичка, предварително намаслена, поръсете ги с галета, струйка зехтин и долейте съвсем малко вода в тавата.

Сложете пълнените домати да се изпекат за около 30 минути

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар