Огретен с гриловани зеленчуци

14/06/2019
"Вие първо гриловайте зеленчуците, после пак ще си говорим как се прави най-вкусният огретен "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на тънки филийки. Посоляват се в дълбока купа, за да си пуснат сока. Тиквичките се обелват и измиват. Нарязват се по дължина на тънки филийки.

В дълбока купа се подправя със самардала и се добавя олио. Овалват се добре. Чушките се измиват. Разрязват през средата и се почистват от семките. На котлона се слага да загрее оребрен тиган.

Леко се намазва за чушките. Нареждат се чушките, за да гриловат. Обръщат се и от двете страни. Този процес се повтаря с всички зеленчуци. Започва се с чушките, за да имат време да поомекнат. След като картофите са пуснали сока си, той се отстранява.

И те се овалват с олио и сол. Когато чушките са готови, се гриловат и тиквичките. Гриловат се и картофите. В йенска тенджера се нарежда плътен ред тиквички. После се нарежда плътен ред картофи.

Ако смятате, че не сте използвали достатъчно сол, на всеки ред картофи се подправя със сол и черен пипер. Половината от сиренето се натрошава равномерно отгоре. Всички чушки се нареждат на един ред отгоре.

Нарежда се още един ред картофи. Отново се поръсва обилно с останалото сирене. Ако са останали картофки, се нареждат отгоре и се завършва с плътен ред гриловани тиквички. В дълбока купа се чукват яйцата.

Добавя се прясното мляко и се разбиват. Зеленчуците се заливат с тази смес. Слага се във фурната да се пече. Кашкавалът се настъргва. Когато яйцата се стегнат, огретенът се поръсва с кашкавала.

Връща се обратно във фурната до запичане на кашкавала. Тази рецепта отнема повече време, но пък си заслужава да се отдели.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар