Арменски тулумби

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач150703441
19/06/2019
"По всяко време на денонощието можем да хапваме сочни Арменски толумби - почерпете ни, ако не вярвате "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 649
  • Преглеждания за месеца1445
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • извара - 500 г безсолна
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1.5 в.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - шипка
  • олио - за пържене
  • За сиропа
  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се счукват яйцата и се бърка, после се добавя изварата, брашното, содата и солта.

Всичко хубаво се разбърква и става една хомогенна смес.

След като сместа е готова, пълним шприца или с торбичка (аз си купих от интернет накрайник за тулумби, с тази формата става както трябва).

В тиган слагаме олио - НЕ чакаме да се сгорещи, трябва да е студено, и с помощта на пош с накрайник стисваме вътре и режем с ножица.

След като арменските тулумби се запържат, вадим в тава.

Като приключим с тулумбичките, минаваме на сиропа.

В тенджера слагаме вода, захар и ванилия и варим 15 минути - при мен са достатъчни.

Заливаме студените тулумби с топъл сироп и слагаме в хладилник.

Сервираме арменските тулумби студени.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар