Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете сухите съставки (сол, мая) и разбъркайте. Оформете кладенче и прибавете киселото мляко, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л.мед и газираната вода. Замесете меко тесто.
Намажете го със зехтин и го оставете на топло да втаса, до удвояване на обема за около 1 час.
След като тестото втаса го премесете за кратко. Разделете го на 10 равни части.
Върху набрашнен плот разточете всяка на тънка кора. Намажете с 1 к.л. босилеково песто и поръсете с пармезан. Навийте на руло.
Подредете хлебчетата в тава, застлана с хартия за печене. Оставете ги отново да втасат за 20 минути. След това ги намажете със зехтин и поръсете с малко пармезан.
Печете хлебчетата с песто и пармезан в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
Охладете върху решетка и поднесете.
Добър апетит!