Кюфтета от зеле

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кюфтета от зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
20 бр.
"След тиквените кюфтенца тези от зеле ще ви станат също толкова любими"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • галета
  • прясно мляко
  • яйца 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното и ситно нарязано зеле сварете в сполена вода и го прецедете много добре.

Изпържете ситно нарязания лук и поръсете с брашното. Разредете запръжката с малко прясно мляко, колкото да се получи гладка кашица.

Цялата запръжка се добавя към зелето, добавят се яйцата и галетата и сместа хубаво се обърква, докато стане гладка.

От нея се оформят кюфтета, които се панират в яйца и галета и се пържат в сгорещена мазнина.

Поднесете кюфтетата от зеле със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: