Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли с гъбен сос на фурна

Свински вратни пържоли с гъбен сос на фурна

Свински вратни пържоли с гъбен сос на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Да ви се намира малко студена биричка ... за едни вратни пържолки питаме"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 - 5 бр. вратни
  • сметана - 500 мл за готвене
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • масло - бучка
  • гъби - 300 - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте маслото в тиган и запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, който сте нарязали на дребно. Добавете гъбите, нарязани на филии, и изчакайте пет-десет минути.

Налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохолът и сложете сметана. Върнете вратните пържоли в гъбения сос и изчакайте 5 минути.

Прехвърлете в тавичка. Завийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за час и половина.

Изключете фурната и махнете фолиото.

Сервирайте пържолите с гъбен сос на фурна веднага, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: