Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Флан от бутер тесто

Флан от бутер тесто

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Флан от бутер тесто4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бутер тесто ви трябва, останалото е лесно - ще приготвите флан за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • моцарела - 30 г
  • холандско твърдо сирене - 30 г
  • рикота - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. L
  • мортадела - 60 г ( или суха шунка)
  • зелен лук - 1 стр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 3 - 4 стръка (или сух 2 - 3 щипки)
  • пармезан - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса

Тарт форма - 32/34 /10/12 см

Размразеното бутер тесто се изрязва с размера на тарт формата. Оформя се дъното и ребрата. Излишното тесто се отстранява. Надупчва се с вилица. Покрива се с хартия за печене и се посипват бобови зърна.

Запича се на 190 градуса за около 15 мин. Изважда се от фурната, отстранява се хартията и бобовите зърна. Полуготовата платка се оставя настрана.

Моцарелата се настъргва на едро ренде, следва холандското твърдо сирене, може да бъде заменено с Гауда, прибавя се мортаделата, нарязана на много дребни парченца, наситнен зелен лук, прибавя се рикотата и заквасената сметана.

Разбърква се много хубаво, посолява се със сол на вкус и се поръсва с прясно смлян черен пипер, прибавя се наситнен риган, разбърква се.

Плънката се излива в охладената тарт форма, заглажда се и се поръсва с настърган пармезан.

Фланът се пече на 190 градуса за 25/30 мин.

Източник: по идея на Вкусно с Йоли: yoli-www.blogspot.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: