Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и нарязваме тиквичката на едро. Сваряваме я за 10 минути. Отцеждаме и намачкваме. След като сме я намачкали, отново я отцеждаме, като се стараем да остане колкото се може по-малко течност.
След това към нея добавяме яйцата, моцарелата, солта и около 50 г от топеното сирене. От тази смес сипваме половината, изсипваме в малка кръгла тефлонова тавичка и изпичаме за 20 минути.
След това изпичаме и другата половина от сместа. Получените 2 блата оставяме да се охладят.
В купа смесваме изварата и майонезата. Поставяме единия блат в широка чиния. Намазваме го с половината смес. Отгоре равномерно подреждаме парченца топено сирене.
Поставяме втория блат и го намазваме само отгоре със смес. Нарязваме сиренцата Чедър и украсяваме отгоре тортичката.
Покриваме с фолио и прибираме солената торта за една нощ в хладилника да се стегне.