Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Млечна мусака с тиквички

Млечна мусака с тиквички

Млечна мусака с тиквички
Снимка: Мария Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Как да не обичаш лятото, когато и мусаката е по-вкусна от обикновено"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 средно големи
  • картофи - 5 сварени средни
  • сирене - 200 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 сварени + 1 сурово
  • зехтин
  • чубрица
  • сминдух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета като за мусака.

Разделяме ги на две еднакви половини и поръсваме със сол, за да се отдели излишният сок.

Разстиламе в намаслена тава едната половина от тиквичките.

В съд смесваме сиренето, картофите на ситно, сварените яйца - също на ситно, прясното мляко и подправките.

Разбъркваме добре сместа и заливаме с нея половината от тиквичките.

Отгоре редим втората половина от тиквичките.

Заливаме постната мусака със смес от заквасената сметана, суровото яйце и малко сол.

Запичаме мусаката с тиквички на 200 градуса за 40 минути.

Лесно, бързо и вкусно.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: