Кюфтета с телешка кайма и тиквички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
28/06/2019
"Сочни телешки кюфтета се правят с тиквички, записахте ли си рецептата вече "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 260
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката предварително. Посолете и я оставете да се отцеди за около 30 мин. Нарежете лука на ситно.

След като се поотцеди, съберете настърганата тиквичка в шепи и хубаво изстискайте останалата течност.

Поставете изстисканата тиквичка в съд. Добавете каймата и подправките. Омесете хубаво каймата и я приберете за около час в хладилника.

При готовност с леко намазнени ръце оформете малки топчета (колкото едър орех) и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава.

Изпечете кюфтенцата в загрята фурна на 180 градуса за около 25 мин.

Рецептата е адаптирана от know-how-to-cook.com

Предпазен капак при пържене - 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене - 25 см
6.00 лв.
Виж ››

Сложете край на мазните петна по печката с предпазния капак, който може да се използва както върху тенджери, така и върху по-голям тиган. Има плътна мрежа, през която може да видите кога храната е готова. Дръжката на капака е термоустойчива.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар