Начин на приготвяне
Доматите, лукът и мащерката се нарязват. Лукът се запържва в половината олио. Добавя се каймата и също се запържва. Добавят се доматите, доматеното пюре, мащерката и 100 мл бульон и се оставя да ври 5-6 минути. Овкусява се.
Брашното се запържва за 1 минута в сгорещеното масло. Добавят се 200 мл бульон и млякото. Ври 5 минути. Добавя се пармезанът. Овкусява се с черен пипер. Твърдо сварените яйца се нарязват на кръгчета. Нарязаната на кръгчета тиквичка се запържва в останалото олио.
1/3 от соса Бешамел се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат 3 листа за лазаня. Слагат се тиквичките и яйцата и се поливат с 1/3 от соса.
Слагат се нови 3 листа. Върху тях се сипва каймата и се покрива с последните 3 листа.
Най-отгоре на лазанята може да сложите няколко тънко нарязани ленти тиквичка и се залива с останалия сос.
Поръсва се с настърганото сирене Гауда. Пече се на 200 градуса за 30-45 минути.