Кремсупа от тиквички и тиква

01/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • тиква - 150 г
  • картоф - 1 бр.
  • праз лук - 1 бр.
  • сол
  • краве масло - 1 бучка
  • сметана - 2 с.л. за готвене или заквасена сметана
  • топено сирене - 2 триъгълничета Президент
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофа, тиквичката, праза и тиквата. Измийте и ги нарежете на малки парчета.

Сложете ги в тенджера. Налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Добавете солта и варете на среден котлон до пълното им сваряване.

Махнете от котлона, добавете бучката масло и топеното сирене.

Изчакайте да се разтопят и пасирайте с пасатора до гладка кремсупа.

Сервирайте кремсупата от тиквички и тиква в купички или дълбоки чинии, като във всяка сложите по една лъжица сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар