Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Мързеливи Кашкавалки Душички

Мързеливи Кашкавалки Душички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Мързеливи Кашкавалки Душички5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"А душата иска ако може още една топла Кашкавалена душичка, която се приготвя толкова лесно"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 420 г
  • бакпулвер - около 5 г (половин пакетче)
  • кашкавал - 180 г
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете предварително продуктите на стайна температура. Сипете киселото мляко в купа и добавете содата. Разбъркайте да шупне.

Добавете двете яйца (без единия жълтък, който ще е за намазване), олиото и разбъркайте. Добавете брашното с бакпулвера. Омесете меко тесто.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник. Поръсете с настърган кашкавал и малки парченца масло.

От кашкавала и маслото отделете малко количество за поръсване отгоре.

Навийте правоъгълника на руло и нарежете на дебели филийки. Подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

Разбийте останалия жълтък с малко кисело мляко и със сместа намажете охлювчетата.

Отгоре поръсете със заделения кашкавал и масло.

Изпечете кашкавалките в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 мин или до златисто.

Рецептата за Мързеливи Кашкавалки Душички е взаимствана от vsekimojedagotvi.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
59
40
30
21
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз правя топчета от тестото,нареждам в намазнена тава на разстояние,не можа с жълтък ,а направо забучвам малко чисто масло отгоре и върху него слагам настъргания кашкавал.Така стават мекички и са вкусни докато са топли ,като изстинат ядем ги ,но с кисело мляко
14.01.2024 22:32
2
Irena
Irena
Много вкусно!
05.07.2023 10:37
2
Анонимен
Анонимен
Вярно е, че на 200 градуса прегарят, а и бих добавил половин лъжичка сол
18.08.2022 08:21
1
2
Rosica Kamenova
Rosica Kamenova
Изпробвах рецептата много ми хареса ще ги правя отново
06.11.2019 10:41
2
Галя Иванова
Галя Иванова
Изпробвахме рецептата. Станаха хубави. Определено ще използваме често. Благодаря за рецептата!
08.08.2019 06:55
38
2
Ani Petrova
Ani Petrova
Прословутите кашкавалки душички нямат нишо общо с наименованието си. Вместо да са меки като душички по скпро станаха много твърди и не се учудвам защото само със сода и бакпулвер не могат да станат пухкави и меки като душички. Този които е написал тази рецепта маи никога не я е проготвял. Освен това ако се пече на 200 градуса за 20 мин стават като камък. Добре че поне ги пекоха на 180 градуса за 13 мин и пак почти се препекоха. Изобщо рецептата е фалшива. Моля ви пъбликуваите рецепти които са изпитани а не фантасмогории. Кашкавала изтича при печенето и се получи само твърд хляб.
13.07.2019 05:49
10
28
2
Покажи всички подкоментари