Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Гювеч с пилешко и зелен боб

Гювеч с пилешко и зелен боб

Гювеч с пилешко и зелен боб
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Чуден гювеч се получи по стара, изпитана рецепта - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • зелен боб - 300 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джоджен - 2 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • люти чушки - 1 (по желание)
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Ползвах обезкостени пилешки бутчета без кожа.

Почистете и нарежете всички зеленчуци без лютивата чушка.

Загрейте олиото и запържете за кратко месото. След няколко минути прибавете лука и чесъна. Задушете и тях, като бъркате периодично.

Добавете картофите, зеления боб и морковите. Накрая прибавете подправките. Гответе на слаб котлон 10 минути.

Прехвърлете ястието в тава и долейте топла вода, колкото да покрие продуктите.

Ако сте любител на пикантните храни, сложете една лютива чушка.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете гювеча да се пече около 60 минути до готовност.

След като гювечът с пилешко и зелен боб е готов, поръсете с нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: