Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак с кашкавал на фурна

Лаврак с кашкавал на фурна

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Лаврак с кашкавал на фурна
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лаврак - 300 - 400 г
  • брашно - 2с.л
  • бяло вино - 300мл
  • масло - 2 с.л
  • пушен кашкавал - 50 г
  • галета - 20 г
  • магданоз
  • сол
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се реже на порции и се задушава в малко вода.

В горещо масло се запържва брашното, като се разрежда с бяло вино и малко вода.

Добавя се нарязан на ситно магданоз.

Оставя се да заври и сгъсти.

Лавракът се нарежда в тава. Залива се със соса за риба, поръсва се с галета и настърган кашкавал.

Пече се в умерена фурна. Когато леко се зачерви лавракът на фурна, е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: