Пълнени чушки за начинаещи

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор236761452
09/07/2019
"Време е да приготвите първите пълнени чушки в живота си и ние сме тук, за да ви помогнем с ценни свети и изпитана рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 617
  • Преглеждания за месеца2617
  • Преглеждания за седмицата194
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от семената. Потопете пръст в сол и намажете чушките отвътре, за да се овкусят.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде.

Измийте ориза добре под течаща вода.

Загрейте олиото в дълбок тиган и задушете в него лука и моркова заедно с малко вода. Щом лукът омекне и остане само на мазнина, прибавете ориза.

Запържете го, докато стане прозрачен, стъклен като бъркате непрекъснато, за да не загори. След това налейте 2 чаши топла вода и подправките, както и сол на вкус. Гответе на слаб котлон, докато оризът поеме течността, като разбърквате периодично.

Вземете лъжичка и напълнете чушките с ориза. Не ги препълвайте, защото оризът ще набъбне.

За да не излиза оризът при печене, може да нарежете 1-2 картофа на шайби и да поставите по една в отвора. Друг вариант е да поръсите с брашно. Аз лично предпочитам с картоф, защото самият той се овкусява и е много приятен на вкус.

Подмажете тава с мазнина и наредете пълнените чушки. Налейте още една чаша вода и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути.

По средата на печене обърнете постните пълнени чушки с помощта на две лъжици, за да се запекат и от двете страни тези пълнени чушки за начинаещи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар