Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки за начинаещи

Пълнени чушки за начинаещи

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнени чушки за начинаещи
Снимка: Мария Доева
2 / 5
09/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Време е да приготвите първите пълнени чушки в живота си и ние сме тук, за да ви помогнем с ценни свети и изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • ориз - 10 с.л. (пълни)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • червен пипер - 1 ч л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете чушките от семената. Потопете пръст в сол и намажете чушките отвътре, за да се овкусят.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде.

Измийте ориза добре под течаща вода.

Загрейте олиото в дълбок тиган и задушете в него лука и моркова заедно с малко вода. Щом лукът омекне и остане само на мазнина, прибавете ориза.

Запържете го, докато стане прозрачен, стъклен като бъркате непрекъснато, за да не загори. След това налейте 2 чаши топла вода и подправките, както и сол на вкус. Гответе на слаб котлон, докато оризът поеме течността, като разбърквате периодично.

Вземете лъжичка и напълнете чушките с ориза. Не ги препълвайте, защото оризът ще набъбне.

За да не излиза оризът при печене, може да нарежете 1-2 картофа на шайби и да поставите по една в отвора. Друг вариант е да поръсите с брашно. Аз лично предпочитам с картоф, защото самият той се овкусява и е много приятен на вкус.

Подмажете тава с мазнина и наредете пълнените чушки. Налейте още една чаша вода и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути.

По средата на печене обърнете постните пълнени чушки с помощта на две лъжици, за да се запекат и от двете страни тези пълнени чушки за начинаещи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eka
Eka
много аромантни подправки, браво, чудесна рецепта, вкусни, сочни, и не много мазни, което е важно
29.01.2020 16:13
1
Покажи всички подкоментари