Мусака с патладжан и домати

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019104
09/07/2019
"Свежа и толкова вкусна мусака всеки иска да опита, а ние даваме и изпитана рецепта за нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 282
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета, посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода.

В тиган запържете две скилидки чесън за 3-4 мин. Извадете ги, а на тяхно място сложете кубчетата патладжан. Захлупете съда и задушете зеленчука за 10 мин.

Обелете и нарежете на кубчета двата домата. Прибавете ги към патладжана и гответе зеленчуците още 15 мин. Отдръпнете съда от котлона, овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Оставете да се охлади.

Към охладената смес добавете яйцата, галетата и половината от настъргания пармезан.

Намаслете тавичка. Изсипете в нея половината от приготвената смес, отгоре наредете мортаделата, а върху нея парчета нарязана моцарела.

Покрийте с останалата зеленчукова смес. Наредете кръгчета домати, върху тях поставете парчета краве масло.

Изпечете мусаката на 180°C, в предварително загрята фурна с вентилатор за 30 мин.

Малко преди да извадите тавичката от фурната поръсете мусаката с патладжан и домати с останалия пармезан.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар