Моите сполучливи пълнени хлебчета

11/07/2019
"В сърцето ни винаги има място за още едно пълнено хлебче, а в стомаха за съжаление няма "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете леко затоплената вода. В нея натрошете маята и сложете щедра щипка захар. Разбъркайте и оставете да се активира маята за 5-6 минути.

Налейте олиото, сложете солта в брашното и замесете гладко и еластично тесто. Ако е нужно си добавете брашно при месенето, но по-малко, за да остане тестото пухкаво, меко, но нелепнещо.

От него оформете 8 топчета и всяко сплесквайте с длани, слагайте в центъра пълнеж от моцарела с чери доматче и риган, моцарела с маслини или пастет.

Съединявайте краищата, като сгъвате навътре кръга и запечатвате добре в центъра, където се съединява тестото.

Подредете хлебчетата в тавичка покрита с хартия за печене или намазнена леко. Оставяйте разстояние между тях.

Така оставете да бухнат за 30-40 минути.

Печете пълнените хлебчета в загрята на 185 градуса фурна за 25 минути или до златист загар.

*Аз пека на два пъти, за да съм сигурна, че няма да слепнат едно за друго.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар