Домашни прасковки - по семейна рецепта

КрисиКрисиНовак523
10/07/2019
"В добрите семейства изпитаните рецепти се предават по наследство - като за тези прасковки "
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо992
  • Преглеждания за месеца991
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 500 г
  • брашно - 1 кг
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • Крем Първи вид
  • трохи - от издълбаните курабии
  • сладко от горски плодове - 2 бурканчета
  • орехи - смлeни в блендер
  • Крем Втори вид
  • трохи - от издълбаните курабии
  • течен шоколад - 1 буркан
  • орехи - смлени в блендер
  • прясно мляко - за разреждане на шоколада
  • За боядисване на прасковките
  • прясно мляко - 400 мл.
  • готварска боя - червена и жълта
  • захар - кристална за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тестото се разбиват кристалната захар и яйцата. Постепенно се прибавя олиото и продължаваме да бъркаме с миксер на по-бавна степен. Содата гасим в киселото мляко и добавяме при разбитите яйца.

Пресяваме брашно заедно с амонячната сода и бакпулвер и към него добавяме вече разбитите течни съставки и ванилията. Месим до получаването на не много твърдо тесто. Оформяме топчета с размера на орехова ядка и печем на 150 градуса до готовност.

Вече изпечените курабии оставяме да изстинат и чак тогава пристъпваме към дълбаенето им. С остър нож издълбаваме всяка курабия, като внимаваме да не отнемаме голямо количество от нея.

Забъркваме двата вида крем от гореописаните съставки.

Всяка курабия се пълни с крем и се слепва с друга.

Разтваряме в две купички по 200 мл. прясно мляко, жълта и червена боя. Вече слепените прасковки потапяме в разтворената боя в мляко. Важно е да не се задържат много дълго в течността, за да не омекнат прекалено много прасковките. След като сме оцветили прасковите ги овалваме в кристална захар.

Важно е да престоят няколко часа на хладно, за да омекнат от крема и са готови за консумация.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Стоянова
Страхотни!
1
0