Начин на приготвяне
Филетата от сьомга се минават през месомелачка. Към смляната рибна кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, пушен червен пипер, яйцето и предварително натопената във вода филия стар пълнозърнест хляб.
Каймата се омесва два пъти хубаво, покрива се и се прибира в хладилник за час, за да се овкуси. След това се омесва още веднъж и от нея се оформят с навлажнени ръце малки топчета.
Рибните топчета се овалват в малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в тиган с маслото за няколко минутки и от двете страни.
Картофите, целината, лука и морковите се обелват и нарязват на ситни кубчета.
В тенджера се слагат картофите, морковите, целината, лукът и дафиновите листа, олиото, солта и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Вари се около 30 минути на умерен котлон или до сваряването на продуктите.
След това се добавят кюфтенцата от сьомга и след още десетина минути обелените и нарязани на малки кубчета домати (без семките) и нарязаната на ситно люта чушка (предварително изчистена от семената).
Оставя се на котлона да покъкри още няколко минути.
След като супата се свали от котлона, се подправя със ситно нарязания магданоз, скълцаната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус и се сервира украсена с половин лимон.
Добър апетит!