Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Боб яхния в тенджера под налягане

Боб яхния в тенджера под налягане

Боб яхния в тенджера под налягане2 / 2
14/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Няма нужда да варите часове - вадите тенджерата и бобът е по-близо, отколкото предполагате"

Необходими Продукти

  • боб - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • за запръжката
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете зеленчуците. Сложете ги в кухненски робот (без домата) и ги смелете на дребно. В тенджера под налягане сложете 2-3 с.л мазнина.

Добавете зеленчуците и ги запържете за 5-6 минути. Сложете домата, нарязан на дребно и изчакайте няколко минути. Добавете боба, налейте вода, сложете подправките и затворете тенджерата под налягане.

Изчакайте да се вдигне парата и засечете 30- 40 минути. След изтичане на посоченото време, махнете тенджерата от котлона и отворете клапана, за да излезе парата. Щом спре да излиза, отворете капака.

В тиган или касерола запържете брашното, заедно с червения пипер. Изсипете запръжката при боба. Върнете тенджерата на котлона и без да затваряте капака я оставете така да ври за 2-3 минути. Изключете и сервирайте.

Рразличният сорт боб увира различно.. ако ви се стори суров, то затворете тенджерата и варете още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
Марияна, девесил си е правилно изписано
15.07.2019 13:55
3