Лятна пица с тиквички (без глутен)

13/07/2019
"За онези, които не бива да консумират брашно и глутен съдържащи продукти - мега вкусна пица с блат от тиквички "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 927
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се рендосва на едро, поръсваме със сол и оставяме за 10 минути. Отцежда се в купа, добавяме яйцето, черен пипер, нарязана ситно скилидка чесън, смляно ленено семе, брашно от елда и настърган кашкавал.

Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене, леко намазнена с олио, в малка тавичка с дъно 18-20 см. С лъжица се оформя блат.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути до лек загар и изваждаме тавата.

Отгоре се нареждат кръгчета домати, парченца зелена чушка, моцарела и поръсваме със сушен риган.

Покрива се пицата с настърган кашкавал и връщаме да се запече за 7-8 минути отгоре докато се разтопи кашкавалът. Изважда се върху решетка да се охлади.

Внимателно се отделя от хартията като се прокарва нож между пицата и хартията.

Сервираме в чиния с листа пресен босилек. Лятно и вкусно, без грам брашно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Пицата освен че е здравословна е много сочна и вкусна ,само опитайте и споделете !
0
0